Klassz kommunikáció

A hatékony szolgálat művészetének lényege az akadályok elhárításában áll. A nehézség “csupán” az, hogy mindezt “végtelen” számú önkéntessel, fiatallal, ifissel és szülővel szemben kell végre hajtanod. Úgyhogy az, hogy beleugrasz a dolgok sűrűjébe és megpróbálod koordinálni azokat annak érdekében, hogy elhárítsd a szolgálat során felbukkanó akadályokat, szóval, az csak egy szelete a bonyodalmaknak.

Világos, tiszta kommunikáció = Klassz kommunikáció

A világos, tiszta kommunikáció kulcsa a tömörség, és az, ha ellátjuk az embereket azokkal a részletekkel, amikre szükségük lehet ahhoz, hogy cselekedni tudjanak. Ezek általában a dátumra, időpontra, helyre, szükséges segédeszközökre, a hogyanra és az alkalom céljára vonatkoznak. A világos, tiszta kommunikáció többet ér, mint a forma, a stílus, a design. Ne pazarolj órákat a legmenőbb grafika kiválasztására, összehozására, inkább arra koncentrálj, hogy az üzeneted eljusson a célba, s ha annak megvan a módja, akkor aztán foglalkozhatsz azzal is, hogy látvány szempontjából is vonzóvá tedd a dolgokat! DE ne azzal kezdd!!!!

Állandó és átfogó kommunikáció = Klassz kommunikáció

Az üzenetedet különböző csatornákon, médiumokon keresztül kell ismételgetned egy bizonyos időn keresztül, hogy elkerüld a félreértéseket! Figyelted? Azt mondtam, “kell”!!!! Sőt, nem csak a csatornákat, de azokon belül a formákat sem árt variálni (e-mail, képeslap, Facebook, SMS, telefonhívás…). Ha jól ismered a hallgatóságod, tudni fogod, hogyan kommunikálj velük.

A klassz kommunikáció ritmust hoz létre

A ritmussal egyfajta közös járásmódot tudsz kialakítani a szülőkkel és az ifisekkel való információ megosztás során. Maguk alakíthatják ki a saját szokásaikat azzal kapcsolatban, hogyan is reagálnak, mikor egy bizonyos csatornán keresztül érkezik hozzájuk az adott információ. Mikor röplapokat dobálsz a postaládákba, vagy teszel ki a háztömbötökben, gondold végig, merre járnak el gyakrabban a szülők, s merre a fiatalok, s ha az e-mail, vagy szöveges üzenet mellett döntesz, vajon mikor, melyik napszakban olvassák el legnagyobb eséllyel… A ritmus segít az egész szolgálatod menetének kialakításában.

A klassz kommunikáció friss, naprakész

Teljesen mindegy, hogyan kommunikálsz, győződj meg róla, hogy naprakész! Nem számít, hogy az interneten, a templom folyosói naptárján, vagy a faliújságon, keresztül üzensz, csak legyen naprakész! A lényeg, hogy győződj meg róla, hogy a kommunikációs módszer, amit használsz, friss, naprakész információkat hordoz, különben az emberek nem veszik majd figyelembe és nem jutnak el hozzájuk a szétdobott üzeneteid. A legklasszabb kommunikáció a személyreszabott kommunikáció Mikor az emberek személyes szintjén kommunikálsz, akkor betekintést nyerhetsz mélyebb dolgokba és kifejezheted a törődésedet a körülötted lévők iránt. Mindegy, hogy kézzel írt üzenetet küldesz, vagy személyre szóló szöveges üzenetet, vagy együtt kávézol valakivel, az biztos, hogy a szolgálatod sokat nyer személyes és testületi vonalon is.

Neked milyen ötleteid lennének még ezen a területen? Ötletelj!!!!

Fordította: Momo