Kustárné Rácz Vera

Álarcaink mögött – nőként sok szerepben

Nőies nő? Jó feleség? Legjobb barátnő? Tökéletes háziasszony? Szuper anya? Dolgozó nő? Logisztikai szakértő? Annyi szerep van, amikben naponta helyt kell állnunk, hogy sokszor már nem is tudjuk, kik vagyunk mi igazán! Amikor ugyanis a nyilvánosság számára mutatjuk meg magunkat, maszkokat és a szerepeinket használjuk. Szerepeink, álarcaink jóságosak tűnnek. hiszen hagyják, hogy ne lepleződjünk le. Mi pedig elhisszük nekik, hogy megvédenek. A nő szereti eltakarni igazi énjét, szeret inkognitóban maradni, és erősnek látszani akkor is, amikor már semmihez nincs ereje!
Álarcaink, szerepeik ragaszkodnak hozzánk. Belénk ivódtak és hozzánk nőttek, nem engedik, hogy szabaduljunk tőlük. Elhitetik velünk, hogy túlhajszolt életünk magától értődő és természetes. Feladataink és túlvállalásainkon keresztül torzul életünk, személyiségünk és hitünk.
A workshopban arra a kérdésre keressük a választ, hogy hogyan tudunk tudatosan és minőségileg jelen lenni a saját életünkben? Hogyan tudjuk összehangolni női szerepeinket? Egyáltalán egyensúlyba lehet-e hozni életünk e sokféle szeletét, vagy ez csupán illúzió? Megpróbáljuk felfedni, mi is rejtőzik az álarc mögött!
Várlak szeretettel!