2017. július 31. és augusztus 4. között alapozó Photoshop képzést tartunk a TIREKIFI ifjúsági centrumban.

Miskolc, Tetstvérvárosok útja 15.

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött! Kérlek, csak akkor jelentkezz, ha biztos részt tudsz venni minden nap a kurzuson, mert csak korlátozott számú hely kiadó. Jelentkezési határidő: 2017. július 10. Jelentkezni az oldal alján található űrlapon keresztül lehet. Fontos, hogy a kurzust 4 fő alatt nem indítjuk el. 16 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk!

A képzésre való jelentkezés a maximális létszám elérése miatt lezárult!

A képzést Leidgeb Ákos tartja, róla és a munkáiról az ldgb.hu oldalon többet is megtudhattok. A képzés napi 6 órában történik minden nap 10:00-16:00-ig. Mivel ez egy bevezető kurzus, ezért előzetes tudást nem igényel a dolog, de ha már foglalkoztál valamilyen képszerkesztővel ami nem a paint vagy az instagram, az jól fog jönni. 😉 A cél az, hogy egy kicsit bepillantást nyerhess azokba a technikákba, eszközökbe amelyekkel a plakátoktól kezdve egészen a fotorealisztikus képmanipulációkig szinte bármi megvalósítható. Nyilván az nem várható, hogy egy hét leforgása alatt profi szintre lépünk, de azt hiszem, hogy ha valaki ráérez az ízére és meg van benne a lelkesedés, akkor gyakorlással és utánajárással elég mélyen beleáshatja magát ebbe a világba.
A tervezett tematika pedig valahogy így fest:

Bevezetés, alapozás

Itt megismerkedünk a photoshop alapfilozófiájával, kezelőfelületével. Megnézzük mik is azok a rétegek, miért jók és hogyan kell őket használni.

Kijelölések, maskok

Itt megtanuljuk a különböző kijelölési technikákat. Elsajátítjuk a maszkolást, és megértjük, hogy miért is jó elfelejteni a radír eszközt. 🙂

Keverési módok

Az igazi kompozitálás és fotomanipuláció elengedhetetlen kelléke. Ha szeretnél elmélyülni a különböző képek összekotyvasztásában, akkor ez az egyik legfontosabb eszköz.

Ecsetek, ecsetkezelés

Itt a photoshop ecsetkezelési és ecsetdinamikai lehetőségeit ismerjük meg különböző példákon keresztül. Aki kitanulja ezek használatát annak gyerekjáték lesz az ismétlődő formák és textúrák létrehozása és variálása.

Retusálás

Ebben a részben a képretusálási műveleteket lessük meg a teljesség igénye nélkül. Ami biztos, hogy a képen látható retust mi is végigcsináljuk lépésről lépésre.