Charlie

Kívül maradnak az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók, és mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugságot!” (15.)

Kapaszkodjatok! A következő párbeszéd egy 1989-s meséből származik, aminek a címe „Charlie – Minden kutya a mennybe jut.” Charlie: – Hol vagyok? Pink doggy: – Az ítéletek palotájában. Charlie:-  Ítéletek? Pink doggy:- Ó ne izgulj Charlie a mennyországba jutsz. Minden kutya mennybe jut, mert nem olyanok, mint az emberek. A kutyák természettől fogva jók és hűségesek. Charlie: – Ez igaz. Pink doggy: – Bármit is tennél, itt megteheted. Charlie: – Milyen szép kis kérótok van idefenn. Pink doggy: – Megkapod, amit kívánsz. Gyere hát! Oly kellemes a klíma. Pontosan 23 fokos. Ez mindenkinek jó.

Na, most mielőtt azt hinnéd, hogy teljesen elvette az eszem a Jelenések könyve, vagy Patmosz szigetéről csepegtetnék a széles sáv adta lehetőségeken keresztül részinformációkat a közelgő végről, csak jelezném, hogy teljesen jól vagyok. A téma azonban nem annyira vicces, mint azt elsőre gondolnánk, mivel a Dog Fancy magazin évekkel ezelőtt beszámolt már arról, hogy nagyon komoly teológiai érvek szólnak amellett, hogy a kutyák a mennybe mennek. Figyu csak! – Ön szerint mennybe jutnak a kutyák?   – Számomra teljesen nyilvánvaló és teológiailag elengedhetetlen, hogy az állatok is a mennybe jussanak. Ráadásul az állatok nem bűnösek, csalók és erőszakosak, mint mi, emberek. Az állatok ártatlan teremtmények, s nem saját hibájukból szenvednek. Az igazságos Isten megváltja az állatokat szenvedéseiktől és helyet ad nekik a Paradicsomban. (Andrew Linzey teológus, filozófus, a Nottigham-i Egyetem professzora). 

Tisztázzuk! A kutyák, hogy hova jutnak, azt én nem tudom. Hogy lesz e helyük és szerepük az Isten által teremtett új ég és új föld viszonyrendszereiben, azt sem tudom. De az biztos, hogy Patmosz szigetéről az-az infó lengedezik felénk itt a péntek hajnali hidegben, hogy az ebek bizonyára kívül maradnak. Na, most, ha ez a kutyákra vonatkozik, akkor sírhatnak az eb tartók. Ha ez azonban átvitt értelemben azokra az emberekre vonatkozik, akik kutyául viselkednek, vagyis istentelenül élnek, szentségtelenek és tisztátalanok, akkor meg az ebek fognak nyüszíteni. Szóval odaát elég nagy lesz a hangzavar, vagy a kutyák vagy a tartóik miatt. 🙂