Hogy is…?

Hogy csináljuk, amit csinálunk?

Gondolom, legtöbbőtöket nem ér váratlan meglepetésként, ha azt mondom, van egy nagyon sajátos stratégiánk arra nézve, hogyan is közelítünk az ifjúsági misszióhoz. Viszont a ti rendszeretek/startégiátok/elgondolásotok/célotok (vagy nevezzétek, aminek akarjátok 🙂 különbözhet a mienktől, lehet egy könnyen taglalható módszer, ami így a ti „örültségi-szintetekhez” igazodik jól. Mégis azt mondom, érdemes ezt, a miénket is átgondolni. A mi ifjúsági munkánk három olyan egyszerű dolog köré csoportosul, amelyekről úgy gondoljuk,  ultra fontosak a Tinik életében. Jelenleg minden egyes programunk beleillik ezek közül az egyikbe, és mindnek van egy-egy adott célja:

1./ NAGYCSOPORT:

Láthatóvá, elérhetővé, jelenlévővé akarjuk tenni a Fiatalokat Krisztus, s az Ő országa számára, hogy szembesüljenek Vele. ELSŐDLEGES ÉS LEGFONTOSABB PROGRAM: Hétvégi Dicsőítő Alkalmak A hétvégi alkalmainkat úgy tervezzük, alakítjuk, hogy a Fiatalok ízelítőt kaphassanak arról, mi is az Egyház, miről szól, és egy első-lépés esélyét, lehetőségét is megkapják arra, hogy Jézus tanításai előtt lelepleződjenek, azokkal szembesüljenek. Minden Fiatalt szeretettel várunk, s az Üzenetet és az alkalmazását is úgy tálaljuk, hogy az mind a Keresőknek, mind a már „Helyükön-levőknek” fogyasztható legyen. Ezeken az alkalmakon a Fiatalok nagy számban vesznek részt segítőként is, s a „Felnőttek” csak az olyan kritikusabb pontokon lépnek a képbe, mint pl. a tanítás, prédikálás. Ez a legevidensebb, legnyilvánvalóbb, látható programunk mind a Nagyközönség, mind pedig az Egyház Lelkészi Vezetősége számára.

2./ KISCSOPORT:

Azt akarjuk, hogy a Fiatalok megtapasztalják Krisztust és az Ő országát másokkal együtt. ELSŐDLEGES ÉS LEGFONTOSABB PROGRAM: „Sejtek” A mi kiscsoportos programunk hétközben van (kedd és szerda esténként). A nagycsoportot kisebbekre osztjuk, s így 8-10 Fiatal kerül minden Sejtbe. Ideális esetben az egy csoporton belül lévők kb. ugyanolyan korúak, azonos neműek, és közel azonos területen laknak, hogy a középiskolás éveik alatt képesek legyenek egy jó kis közösség kialakítására. Minden csoportnak van egy Felnőtt vezetője, aki vezeti a beszélgetéseket, vitákat, és elmondja, megtanítja, felvezeti azokat a témákat, amik a nagycsoportos programban nem szerepelnek. A célunk az, hogy a Fiatalok túl jussanak azon a szinten, hogy csupán szembesülnek Krisztussal, az Ő tanításával, és tapasztalják meg a tanítványság, a szolgálat és a közösség mibenlétét.

3./ SZEMÉLYES ÉLET:

Alapvetően azt reméljük, hogy a Fiatalok az életstílusukkal Krisztust és az Ő országát fogják képviselni, megjeleníteni mások számára is. ELSŐDLEGES ÉS LEGFONTOSABB PROGRAM: Jótékonysági vásárok, missziós utak és alkalmak, kiszállások, szolgálati lehetőségek és projektek… Alapvetően, ebben a körben szinte végtelen a variációs lehetőség, amiből a Fiatalok, mint egyének választhatnak. A kezdő programban szembesülnek Krisztussal, aztán megtapasztalják Krisztust egy kiscsoporton belül, s most pedig lehetőséget kapnak arra, hogy az életükkel, hitükkel képviseljék Őt azon a miriádnyi szolgálati lehetőségen keresztül, amit ezen a szinten kínálunk nekik. Ezeken keresztül ők maguk is növekedhetnek, fejlődhetnek, kaphatnak. És persze ott vannak még számukra az évközi események és táborok, amit szervezünk nekik. Nálatok ez hogy működik?

Fordította: Momo