Balfék?

Visszahúzódó „Nebáncsvirágok”, Balfékek és Kibicek 1.rész (Tedd a szívedre a kezed, tedd össze a kezed és imádkozz!)

Minden ifjúsági szolgálatnak megvannak a maga Nebáncsvirágai, Balfékjei és Kibicei. Soha nem neveznénk őket így, de ők maguk bizonyára így érzik magukat időnként. Szívük mélyén lúzereknek érzik magukat. Egy traumát okozó múltbeli esemény miatt pedig totál magányosok, visszahúzódók lesznek. Félénkségük, bizonytalanságuk kívülállókká teszi őket. Gondolj most azokra a fiatalokra a szolgálatodból, akik láthatóan jelenleg is úgy érzik, hogy magányos kívülállók, vagy vesztesek, szerencsétlenek! Gondolj azokra, akik igyekszenek, hogy lehetőleg mindig az utolsó pillanatban lopózzanak be az alkalmakra, és akik senkivel sem barátkoznak, senkiben sem bíznak! Hadd álljon itt néhány támpont számodra, ha ma értük szeretnél imádkozni.

IGAZSÁG: Minden tininek vannak értékei. DE!!!!… Sok tini úgy érzi, nincsenek!

Isten rád bízta értékes gyermekeit és az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatsz nekik az, hogy segítesz nekik megtalálni a saját értéküket és önazonosságukat Krisztusban. Ma, amikor ezekért a fiatalokért imádkozol, kérd Istent, adjon neked alkalmat arra, hogy kreatív módon szolgálhasd őket, és kérd, hogy Ő gyógyítsa meg őket belülről kifelé! Olyan sok érték van bennük Krisztusban és annyi mindent tehetnek Isten országáért. Imádkozz, hogy ne higgyenek a gonosz hazugságainak, s ne tartsák magukat értéktelennek!

IGAZSÁG: Minden tininek vannak olyan ajándékai, amelyeket Isten országának építésére használhat. DE!!!!! Sokuk úgy érzi, csak kevés van benne, amit felajánlhatna.

Minden fiatalnak vannak ajándékai, csak sokuk nem tudja ezt, nem ismeri be, vagy nem gondolja, hogy ez olyan dolog, amit Isten felhasználhatna. A te kiváltságod, hogy megoszd velük Isten tervét, célját az életükre nézve!!!! Nincs annál izgalmasabb, mint azt látni, hogy egy peremre húzódott, csupán szemlélődő fiatalból szolgáló élet lesz. Imádkozz azokért a fiataljaidért, akik csak ülnek és hallgatnak, és kérd Istent, segítsen bevonni őket, hogy az Ő országának munkásaivá, munkálóivá legyenek!

Fordította: Momo