Balfék? No.2

Hogyan éred el azokat a fiatalokat, akik bejönnek, egy árva szót sem szólnak, magukban üldögélnek és ugyanolyan csendben, hangtalanul mennek el, mint ahogy jöttek? Minden szolgálatban vannak ilyen emberek. Íme, néhány lehetőség arra, hogy “utánuk nyúlj”, elérd őket és bevond őket a szolgálatba.

Ugye, senki sem ül egyedül…?!

Mikor az ifivezetőket, akikkel együtt dolgozol, felkészíted, megbeszélést tartasz, hívd fel a figyelmüket arra, hogy tudatosan tartsák szemmel a csoportot, “ugye, senki sem ül egyedül?!“! Legyen tuti, hogy ha egy fiatal eljön az ifitekbe, akár először, akár huszonegyedszer, otthon érzi magát köztetek! Készítsd fel a csoportvezetőket néhány olyan kezdő kérdéssel, amivel könnyen beindítható egy kis beszélgetés! ÉS!!!! Ne tévesszétek szem elől, hogy “ugye, senki sem ül egyedül?!”!

Egy kis gesztusban rejlő NAGY esély

Mi mostanában bevezettünk az ifinkben egy rövid üdvözlésre szánt időt (a nagy gyülekezetből loptuk az ötletet), és láthatóan csodákat művel. Bízd meg az ifi megbízható kulcsfiguráit, figyeljenek arra, hogy mindenkit üdvözöljön valaki, hogy mindekire rámosolyogjanak, és hogy mindenkit megérintsenek, elérjenek valahogyan, valamilyen kedves gesztussal! Ez az üdvözlésre szánt idő rövid és talán egy kicsit mesterségesnek hathat, DE!!!! ugyanakkor esélyt is ad arra, hogy lerombolja azokat a falakat, amik mögé a visszahúzódó fiatalok rejtőznek.

Illessz be vitakérdéseket is a programodba!

Ha valós közösséget szeretnél építeni az ifis szolgálatod során, mi lenne, ha arra bíztatnád a fiatalokat, hogy ott “helyben” vitassák meg az Üzenetet maguk között? És ha még van egy klassz önkéntesed is, kérd meg, figyeljen rá, hogy mindenki benne legyen a dologban!

Minden héten hívj meg valakit kólázni!

Kérd meg Istent, vezessen téged abban, melyik ifisnek van szüksége különleges figyelemre ezen a héten, ki az, akihez Ő most oda akar téged vezetni! Amikor megmutatja, ki az, hívd el kólázni azt a fiatalt és tölts vele személyre szabott, teljesen ráfigyelő időt! A legtöbb fiatal, aki lúzernek, vagy egyedülállónak érzi magát, csak kis támogatást lel egy nagy-csoportos programon belül, de egy KFC asztal mellett könnyebben felszabadulhat. Mit gondolsz, mit tudsz még tenni azért, hogy elérd az ilyen fiatalokat? Tedd bele magad!

Fordította: Momo